Az áradások pusztítása: drámai videók Bécsből és Pozsonyból

Hétfőn nulla óra óta harmadfokú az árvízvédekezési készültség lépett életbe Magyarországon, Orbán Viktor összehívta az árvízvédelmi operatív törzset, Pintér Sándor pedig sajtótájékoztatót tartott a védelmi intézkedésekről. Eközben a környező országok is küzdenek az árvízhelyzettel.Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában, Romániában is pusztít a Boris névre keresztelt mediterrán ciklon: napok óta esik, áradnak a folyók.

Vonzó cincáló vámpírfogak és lenyűgöző mellek: őrült zsivaj az Emmy-gálán – képek a buliról

Ma hajnalban hirdették ki az év legfontosabb televíziós díjainak eredményét. Az este egyértelmű győztese a Sógun című sorozat, ami 4 fődíjat is bezsebelt dráma kategóriában. Mutatjuk, hogy kiknek sikerült bezsebelnie a neves díjat 2024-ben, és, hogy milyen elképesztő ruhakölteményekben jelentek meg a sztárok az idei díjátadón.

Gyors és pusztító árvízvész fenyeget Magyarországot: Rekordmennyiségű víz és tragikus következmények várhatók

A pár nappal ezelőtti kánikula után az időjárás továbbra sem kegyes az emberekhez: eddig az volt a feladat, hogy hogyan lehet minél kevesebb ruhát felhúzni, az elmúlt napokban pedig már az a kihívás, hogy minél több réteget vegyünk magunkra. Bónuszként elérte Közép- és Kelet-Európát a Boris nevű ciklon, amely árvizet, havazást és viharos szelet hoz magával. A brutális időjárási viszonyok sok helyen gátolják a közlekedést, áramkimaradásokat okoznak, valamint veszélyeztetik az embereket is. Szombatra virradóan öt embert halt meg Romániában a szélsőséges időjárás miatt, és több százat evakuálni kellett.

Az emberiség javára fordított 5 svéd úttörő eredmény

Armand Duplantis, a svéd rúdugró sztár nemrég azzal írta bele magát a történelembe, hogy világrekordot döntött a párizsi olimpián. De nem ez az egyetlen terület, ahol a svédek emlékezetes teljesítményt nyújtottak, és ezzel megragadták a világ figyelmét számos innováció és jó gyakorlat feltalálása fűződik a nevükhöz. Az alábbi eredmények jól példázzák a találékonyságukat és az előremutató gondolkodásukat.