Amerikai hálaadási pulyka: a tökéletes elkészítés titkai

November utolsó csütörtökén az amerikai családok hagyományosan összegyűlnek, hogy elfogyasszák a hálaadás napi pulykát. Bár itthon ezt az ünnepet nem tartjuk, az alábbi receptnek karácsonykor is jó hasznát veheted.

A hálaadás ünnepének Amerikában évszázadokra visszanyúló tradíciója van. Az ünnep onnan származik, hogy a lakosok a betakarítások után hálát adtak Istennek, amiért jó terménnyel áldotta meg őket. A hálaadás az amerikaiak számára a karácsony mellett az év legkedveltebb ünnepének számít. A nevezetes hálaadási csütörtök munkaszüneti nap, amely után üzleti akciók és kedvezmények várják az amerikaiakat. Az ünnepi asztalon a pulyka hagyományos fogás, amelyet sütőtökpite és áfonyaszósz kísér. Magyarországon a hálaadás nem annyira jelentős ünnep, de az izgalmas pulykás ételeknek itt is helye van. Wolfgang Puck séflegenda osztja meg a tökéletes pulyka elkészítésének titkát.

Tovább a cikkhez