Dnyipropetrovszk megtámadva: Zelenszkij kétségbeesetten várja a Nyugat segítségét

Dnyipropetrovszk megtámadva: Zelenszkij kétségbeesetten várja a Nyugat segítségét

Rakétatámadás érte péntekre virradóra az ukrajnai Dnyipro városát és Dnyipropetrovszk megyét, legalább 8 ember meghalt, 25-en pedig megsérültek.

Az ukrán elnök pénteken közölte, hogy a dnyiprói támadásban számos lakóépületben és egy vasútállomás több emeletén is károk keletkeztek. Zelenszkij újfent légvédelmi eszközök küldésére szólította fel a Nyugatot. Oroszországot felelősségre kell vonni a terrorért, és minden rakétát és Sahed drónt le kell lőni.
Minden ország, amely légvédelmi rendszereket szállít Ukrajnának, minden vezető, aki segít meggyőzni partnereinket arról, hogy a légvédelmi rendszereket nem raktárakban kell tárolni, hanem a terrorral szembenéző városokban és közösségekben kell telepíteni, és mindenki, aki támogatja a védelmünket, életmentő. Dnyipro városa mellett Dnyipropetrovszk megye másik két települését, Kirvij Rihet és Szinelnyikovét szintén rakétatámadás érte. Ihor Klimenko belügyminiszter összesen 8 ember haláláról adott tájékoztatást: ketten Dnyipróban, hatan pedig Szinelnyikovéban vesztették el életüket.

Tovább a cikkhez