A kép forrása: Femina.hu
Készítsd el a hagyományos piskótatekercset epres, mascarponés töltelékkel!
A piskótatekercs epres-mascarponés töltelékkel zseniális, nem túl édes, krémes és frissítő. A piskóta speciális titka, hogy kevesebb lisztet használjunk, így könnyebb lesz feltekerni. A tejszínt hűtsük le, hogy habbá tudjuk verni. A piskóta elkészítése során a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. A lisztet szitáljuk hozzá, majd a tésztát 160 fokon 10 perc alatt sütjük készre. A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük, majd a mascarponét, cukrot, citromlevet és epret hozzákeverjük. A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista, akivel Szily Nóra beszélget az anyaságról és a nőiség kihívásairól. Az esemény időpontja 2024. június 3., 18 óra, helyszíne Thália Színház. Jegyek kizárólag online elérhetőek.