A kép forrása: Blikk
Hatszáz forintba is kerülhet idén egy gombóc fagylalt, ősztől pedig a csokifagyi még ennél is többe. A cukrászok az energiaárak és a bérköltségek miatt emelnek, de a Blikknek többen is azt mondták, hogy kevesebbet, mint ami indokolt lenne. A csokoládéval viszont nincs mit tenniük, annyira megdrágul az alapanyag még ebben a szezonban, hogy két lehetőségük maradt: kiveszik a kínálatból vagy felárral kell árulniuk a magyarok legkedveltebb nyári édességét, a csokifagyit.
A csokoládé és fagylalt ára emelkedik, mert a kakaóbab világpiaci ára csúcsokon van. A cukrászok óvatosak az áremelésben, mert szeretnék megtartani a vendégeket. Néhány cukrász kisebb haszonkulccsal dolgozik, és inkább magának spórol, hogy jobb minőséget tudjon nyújtani. Számos cukrász különleges fagyikat kínál, és ezek vonzzák a vásárlókat. A fagyizás nem csak egy desszert elfogyasztása, hanem különleges élmény, amelyet a vendégek szívesen megfizetnek.