A kép forrása: Femina.hu
Ha nincs otthon darált húsod, vagy csak szereted a változatosságot, készíts hamis bolognait kolbásszal!
A bolognai szósz eredeti változata lassan főzött, és nem spagettivel tálalt étel, azonban a hamis, kolbászos változat is nagyon finom lehet. Ennek a receptnek a nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető, így akár egy gyors vacsorához is ideális. A mártásnak jót tesz a száraz vörösbor, de szükség esetén helyettesíthető tészta főzővizével. A tésztát főzzük ki a csomagoláson jelzett módon, majd szűrjük le. A kolbászt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és hevítsünk olajat a serpenyőben, hogy megpiruljon. A hagymát pároljuk üvegesre, ízlés szerinti fűszerekkel és paradicsommal keverjük el, majd öntsük hozzá a bort, a kolbászt, és főzzük össze. Tálaláskor a főtt tészta tetejére szórjuk a reszelt sajtot.