A kép forrása: Femina.hu
A baromfitenyésztésben alkalmazott hormonok és antibiotikumok túlhasználása káros az emberi szervezet számára.
A gyógyszerezett hústermékek az antibiotikumoknak ellenálló multirezisztens kórokozók terjedéséhez vezettek, ami fokozta az antibiotikummentes húsok keresletét. Az antibiotikumok használata a csirketenyésztésben elterjedt, és Németországban aggodalmat keltett a baromfihúsban található antibiotikumok mennyisége. A kutatások szerint a csirkehúsminták nagy részénél antibiotikumok ellen rezisztens baktériumok találhatók. Az antibiotikumrezisztens kórokozók komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, különösen csecsemőkre és gyermekekre veszélyesek. A húsban lévő hormonok rákot, pajzsmirigybetegséget, cukorbetegséget és más betegségeket okozhatnak, ezért fontos olyan helyről vásárolni, ahol nem alkalmazzák ezeket a módszereket.