Az amerikaiak ikonikus ételét a hulladékból kreálták: Az útonálló csirkeszárnyak üstökévé vált.

Az amerikaiak ikonikus ételét a hulladékból kreálták: Az útonálló csirkeszárnyak üstökévé vált.

Egy étteremtulajdonosnak hirtelen rögtönöznie kellett, amikor betoppantak fia barátai.

A csípős csirkeszárny népszerű barbecue-étel, melynek számtalan variációja létezik. A hatvanas években született meg, és eredete a New York állambeli Buffaloban található. Teressa Bellissimo, egy szicíliai származású háziasszony, készítette el először fia és annak barátai számára, akik véletlenül a vendéglőben találtak rá. Az étel olyan sikert aratott, hogy az amerikai gasztronómia részévé vált, és az amerikaiak évente 27 milliárd csirkeszárnyat fogyasztanak, ebből 1,4 milliárd csak a Super Bowl éjszakáján.

Tovább a cikkhez