A kép forrása: Femina.hu
Itt a jó idő, készítsd el a zöldfűszeres csirkemellet grillrácson!
A tökéletes zöldfűszeres grillezett csirkemell elkészítésének titka a hosszú pácban való áztatás, amely intenzív ízt és szaftos textúrát kölcsönöz a húsnak. Ha nincs grillsütő, kis grillezőkészülék is megteszi, és friss salátával kínálva igazi ínyencség. A csirkemell előkészítésekor fontos a nagyobb szeletekre vágás, valamint a fűszeres balzsamecet-olívaolaj pác elkészítése. A hússzeleteket legalább két órára, de inkább egy egész éjszakára érdemes pihentetni a pácban a hűtőben. A grillezéshez forró grillrácsra kell helyezni a csirkemellet, majd hat perc alatt mindkét oldalát puhára sütni, közben pedig a pác maradékával locsolni. A csirkemellet székely módra, füstölt alappal és tejszínes öntettel is elkészíthetjük, így változatosan kínálhatjuk az ételt.