A kép forrása: Dívány
Finom és egészséges fűszer, de jobban tesszük, ha ellenőrizzük, mit is rejt valójában a tasak.
A fahéj és a kasszia közötti különbségek sokak számára megdöbbentőek lehetnek. A valódi fahéj, latin nevén Cinnamomum verum, Délkelet-Ázsiában, főleg Srí Lankán honos, míg a kasszia, vagyis Cinnamomum aromaticum, gyakran helyettesíti. A valódi fahéjat babérfélék családjába tartozó örökzöld fahéjfa kérgéből készítik, míg a kasszia íze kesernyésebb és olcsóbb. Mindkettőt használták az ajurvédikus gyógyításban, a kasszia Egyiptomban a balzsamozáshoz használt alapanyagok egyikévé vált. A kasszia kumarint tartalmaz, ami nagy mennyiségben mérgező lehet, míg a valódi fahéj számos kedvező hatással van az egészségre, gátolva a gyulladást, a neurodegeneratív betegségeket és csökkentve a koleszterin szintjét.