A kép forrása: Femina.hu
A kóser konyha, vagyis a zsidók étkezési szabályai egy sor meglepő előírást tartalmaz. Te mennyire vagy képben ezekkel?
A zsidó étkezési szokásokról, azaz a kóser konyháról a legtöbben azt tudják, hogy tiltják a sertéshús fogyasztását, azonban ennél jóval többről van szó. Az évszázadok alatt kialakult rituális étkezési szokásokat csak a leginkább vallásos családok tartják be, és Magyarországon a szigorú követésük a feltételek hiánya miatt szinte lehetetlen. A zsidó konyhában külön étkészletet kell fenntartani a tejes és húsos ételeknek, a tisztának számító állatok csak rituális levágás után fogyaszthatóak. A vallási előírások kéz a kézben járnak a higiéniával, ami miatt a lisztet, zöldségeket és gyümölcsöket alaposan meg kell mosni. A kósersági igazolást az illetékes hatóság adja ki azokra az ételekre, amelyek megfelelnek a zsidó étkezési előírásoknak.