Az igazi olasz ízek: Vörösboros paradicsomszószban cacciatore csirkepörkölt

Az igazi olasz ízek: Vörösboros paradicsomszószban cacciatore csirkepörkölt

Magyarra fordítva vadász csirkecombnak is nevezik az olaszok szaftos, paradicsomos, zöldséges pörköltjét.

Az olasz cacciatore csirkepörkölt eredeti receptje hagyományos, mediterrán recept, amelyet mindenki másképpen készít. A csirkecomb, paradicsomos szósz és zöldfűszerek a közös alapanyagok. A csirkecombok előkészítése után serpenyőben kell megsütni, majd készíteni a zöldséges alapot, a paradicsomos szószt, és összefőzni benne a csirkecombokat. Végül apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. A spenótos-citromos görög csirkecomb és görög rizses köret további mediterrán receptek, melyek frissek, illatosak, és igazi nyári hangulatot teremtenek a konyhában.

Tovább a cikkhez