Lila hagymás krumplisaláta: friss, savanykás és tökéletes köret

Lila hagymás krumplisaláta: friss, savanykás és tökéletes köret

A hideg, lila hagymás krumplisaláta igazi aduász lehet a nyári ebédek fogásai közt.

A lila hagymás krumplisaláta tökéletes kiegészítője a rántott ételeknek, halaknak és sülteknek. Nyáron hidegen tálalva igazán frissítő. A készítése egyszerű, csak néhány hozzávalóra van szükség, és villámgyorsan elkészül. Az újkrumpli héját le kell kaparni vagy sós vízben főzni, majd meg kell hámozni és karikákra kell vágni. A hagymát vékony szeletekre kell vágni, és elkészíteni a salátalevet. A krumplit és hagymát rétegezve egy tálba rakni, ráönteni a salátalevet, majd frissen őrölt borssal és petrezselyemmel megszórni. Pár órára a hűtőbe tenni, majd hidegen tálalni.

Tovább a cikkhez