A kép forrása: Dívány
Két génmódosított élelmiszer most kapott engedélyt, egyét pedig meghosszabbították.
Az Európai Bizottság meghosszabbította a génmódosított kukoricák engedélyét az élelmiszerekben és takarmányokban történő felhasználás céljából, de nem engedélyezte azok termesztését az EU-ban.
Az engedélyezési eljárás során az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság kedvező tudományos értékelést adott ki a génmódosított élelmiszerekkel kapcsolatban, amely szerint ezek ugyanolyan biztonságosak, mint a hagyományosan termesztett élelmiszerek.
Az engedélyek érvényességi ideje egy évtizedre szól, és a tagállamoknak kötelezően kellett dönteniük az engedély kibocsátásáról.
A génmódosított élelmiszerek olyan termékek, amelyek genetikailag módosított szervezetet tartalmaznak, és az eljárás során megváltoztathatják a növény vagy állat génállományát.
Az amerikaiak már évtizedek óta használnak GM-növényeket, míg Európában az emberek ellenzik és idegenkednek tőlük, tartva az emberi szervezetre gyakorolt hatástól.