A kép forrása: Femina.hu
Bár a mexikói fajitas eredetileg hússal készül, a zöldséges, vegetáriánus változat is nagyon finom.
A fajitas egy serpenyőben sült, fűszeres mexikói egytálétel, amelyet hússal, zöldségekkel és sokféle fűszerrel készítenek. Ha nem eszel húst, vagy csak most szeretnél valami könnyebbet tenni az asztalra, próbáld ki most ezt a vegán változatot, amelybe fehérjeforrásként gomba kerül. A kész fajitast tortillába töltve vagy önmagában is fogyaszthatod. A paprikákat vágd csíkokra, a hagymát cikkekre, a gombát nagyobb lapokra. Szórd meg őket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, és forgasd össze kevés olívaolajjal. Egy száraz serpenyőt forrósíts fel, add hozzá a zöldséges keveréket, és lefedve tíz perc alatt süsd őket puhára addig, amíg az összes lé elfő alóluk. Közben a mártás hozzávalóit egy kis tálban keverd el.
Öntsd a serpenyőben lévő zöldségekre, és melegítsd össze. A fajitast töltheted tortillába, vagy tálald rizzsel. A diós ízű quinoa is Dél-Amerikából származik: készíts belőle zöldséges salátát! Ez a hideg egytálétel nemcsak finom, de nagyon egészséges is: a rostban gazdag quinoa mellé fehérjedús csicseriborsó
keywords: fajitas, vegán, gomba, quinoa, saláta