A tökéletes grillezett steak titka: a tökéletes átsütés fokozza az ízélményt

A tökéletes grillezett steak titka: a tökéletes átsütés fokozza az ízélményt

Tökéletes steaket süthetsz grillrácson, csak a sütési időt találd el hozzá.

A grillezett steak elkészítéséhez csak jó minőségű hús, só, bors és olaj szükséges. Az átsütöttség tekintetében a vélemények megoszlanak, és különböző fokozatok léteznek. A steaket négycentis szeletekre vágjuk, majd szobahőmérsékleten előmelegítjük. A húst mindkét oldalán sóval, borssal és olajjal megszórjuk, majd forró rácsra helyezzük. A kívánt átsütöttség eléréséhez a steaket percenként forgatva sütjük. Pihentetés után szeleteljük, hogy az értékes szaft ne foljon ki. A görög csirkenyárs grillrácson sütve, citrom és zöldfűszerekkel pácolva különleges ízt kap.

Tovább a cikkhez