A kép forrása: ripost
Mégsem ártalmas a csokoládé? Kínai orvosok megdöbbentő eredményre jutottak.
Egy friss tanulmány szerint a csokoládéfogyasztás felére csökkentheti az ínybetegségek kockázatát. A kutatók szerint ennek hátterében a kakaóbabból származó antioxidánsok, különösen az étcsokoládéban található antioxidánsok állhatnak. A sajt és a sótlan földimogyoró szintén alacsonyabb kockázattal jár, de a szűrt kávé és az alacsony kalóriatartalmú italok növelhetik a fogínybetegségek kockázatát. A kínai Csungkingi Orvosi Egyetem tanulmánya szerint az eredmények arra utalnak, hogy személyre szabott étrenddel csökkenthetőek az ínybetegségek kockázatai. A csokoládé és a sajt az ínybetegség kockázatát 54 százalékkal, illetve 71 százalékkal csökkenthetik, míg a sótlan földimogyoró 71 százalékkal alacsonyabb kockázattal jár. A szűrt kávé és az alacsony kalóriatartalmú italok növelik a kockázatot, míg a rizs alacsonyabb kockázathoz kapcsolódik. Az italokban lévő adalékanyagok is közre játszhatnak a fogínybetegségek kialakulásában – írja a The Sun.