A “Pityriasis Alba: Az arcon megjelenő rejtélyes fehér foltok kezelése” cím hatásos lehet. Ez a cím felkelti az olvasók figyelmét a probléma pontos leírásával, valamint ígér egy megoldást is a kezelésre.

A "Pityriasis Alba: Az arcon megjelenő rejtélyes fehér foltok kezelése" cím hatásos lehet. Ez a cím felkelti az olvasók figyelmét a probléma pontos leírásával, valamint ígér egy megoldást is a kezelésre.

A nyári hónapokban sok gyerek arcán, karján jelenik meg a pityriasis alba nevű bőrprobléma.

A pityriasis alba egy száraz, ekcémára hajlamos bőrön megjelenő fehér folt, mely jól körülhatárolható, de szélük nem éles. Kezdetben hámlik, színe halványpirosas lehet. A betegséget nem szabad összetéveszteni sem a vitiligo autoimmun betegséggel, sem a napgombával. A kezelés során illatmentes krém használata javasolt, valamint bőrgyógyász felkeresése esetén antibiotikumos kenőcs vagy kortikoszteroid alkalmazható. A megelőzésben fontos szerepet játszik az illatmentes tusfürdő és a zsírosabb testápoló használata. A pityriasis alba ártalmatlan betegség, mely inkább csak esztétikai szempontból zavaró, szövődménye nincs.

Tovább a cikkhez