Így lesz tökéletesen puha a kukorica! Profi főzési trükkök

Így lesz tökéletesen puha a kukorica! Profi főzési trükkök

Az egyik legkedveltebb nyári étel a főtt kukorica, amit nemcsak a strandon vásárolhatunk, de otthon is könnyedén elkészíthetjük. Ahhoz, hogy igazán finom és puha legyen, nem elég egyszerűen a fazékban megfőzni! Mutatjuk a trükköt!

Annak érdekében, hogy friss és minőségi kukoricát válasszunk, figyelnünk kell a zöldes héjra, a sima kukoricaszemekre, valamint a tejelválasztásra. Fontos, hogy a kukoricát szobahőmérsékleten tároljuk, majd minél előbb főzzük meg, hogy megőrizze frissességét. A főzés során nincs szükség cukorra, sóra vagy szódabikarbónára, inkább egy kis megmosott csuhélevéllel és speciális főzési módszerrel érhetünk el ízesebb eredményt. A főzés időtartama fajtától függően 10-15 perc, és a vízben úszás megakadályozása érdekében egy tányért helyezhetünk a tetejére. A főtt kukoricát hagyjuk kihűlni a főzőlében, hogy ízesebb legyen.

Tovább a cikkhez