Veszélyes rovarok Magyarországon: vigyázz a csípésükkel járó életveszélyre!

Veszélyes rovarok Magyarországon: vigyázz a csípésükkel járó életveszélyre!

Az agresszív rovarok most különösen aktív időszakukban vannak, így nagyon veszélyesek lehetnek gyerekekre, felnőttekre egyaránt.

A Bakonyerdő Zrt. Facebook-oldalán jelentették be, hogy a Paloznak település irányába vezető kék háromszög jelzésű turistaút mentén található darázsfészekről természetjárók tettek bejelentést. Több ember is megcsípte őket, és a veszélyre figyelmeztető táblák is fel vannak állítva. A rovarfészek az élményparktól délre található egy mezőgazdasági területen, jobbra az erdőben. Az erdészeti társaság tanácsa szerint a lódarázsokat nem szabad fenyegetni vagy csapkodni, inkább óvatosan kell távozni, nagy ívben elkerülve
őket. Fontos résen lenni az éjszakai túrázások alkalmával is, mivel a lódarazsak vonzódnak a fényhez. Az európai lódarázs életciklusának legintenzívebb időszaka augusztus végén-szeptember elején van, ilyenkor a párzás is zajlik. Az erdészeti társaság szerint a lehűlések beköszöntével a kolónia szinte összes tagja elpusztul, és ilyenkor már nem kell tartani az agresszív darazsak támadásától.

Tovább a cikkhez