Egyszerű sárgabarackos piskóta: így nő szép magasra a tészta

Egyszerű sárgabarackos piskóta: így nő szép magasra a tészta

A sárgabarackos piskóta vizes-olajos tésztából készül, és szinte elronthatatlanul egyszerű.

A vizes-olajos piskótarecepthez most sárgabarackot használtak, de más gyümölcs is használható, például meggy, áfonya vagy szilva. A tojásfehérjét kemény habbá verve sütőpor nélkül is szép magasra nőhet a tészta. A barackot meg kell mosni, feldarabolni, kimagozni, majd félretenni. A tojásokat szét kell választani, a fehérjéből kemény habot kell verni, míg a sárgáját cukorral keverve habosra kell keverni, majd hozzá kell adni a vizet, az olajat, és a lisztet. Ezután össze kell forgatni a tojáshabbal, majd egy tepsiben el kell egyengesíteni a tésztát, rá kell rakni a barackot, és 180 fokos sütőben kell sütni nagyjából fél órán keresztül. A sütés után hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. A nyár a friss zöldségek és gyümölcsök szezonja, például a gnocchihoz is készíthetünk színpompás feltétet. Ha valaki laktató, meleg ételre vágyik, de nincs ideje hosszan a tűzhely mellett állni, gyors zöldséges gnocchit is készíthet.

Tovább a cikkhez