A hidratálást segítő zöldségek: összeállításuk és hatásuk a vízháztartásra

A hidratálást segítő zöldségek: összeállításuk és hatásuk a vízháztartásra

A nyári kánikula idején fokozottan kell figyelni arra, hogy a melegben megfelelő módon, akár zöldségek fogyasztásával is hidratálj.

Az egészséges vízháztartás fenntartása érdekében fontos a zöldségek magas víztartalmú beiktatása az étrendbe. Dehidratálódás esetén életveszély is léphet fel, ezért ajánlott a folyadékpótlás mellett lédús növényeket fogyasztani. Az uborka 95% víztartalmával és alacsony kalóriatartalmával kiváló hidratáló hatással rendelkezik, emellett A-, B- és C-vitaminokban gazdag. A cukkini hasonlóan magas víztartalommal rendelkezik, valamint fontos nyomelemeket és vitaminokat is tartalmaz. A jégsaláta és paradicsom is jelentős víztartalommal bír, és számos vitamin és ásványi anyag forrása. A spenót alacsony kalóriatartalma mellett vasban, kalciumban és számos vitaminban gazdag, és javasolt a salátákba való beiktatása.

Tovább a cikkhez