A kép forrása: Blikk
Persze, nem olyan mértékben, mint egy pohár ital…
A gyümölcsökben és a kenyérben lévő baktériumok és élesztőgombák erjedési folyamat során cukrokból alkoholt és szén-dioxidot termelnek. Ez a folyamat a gyümölcsök, joghurtok és édes tejes zsemlék alkoholtartalmát eredményezi. Különféle kenyér fajtákban, mint a francia típusú édes tejes zsemle és az amerikai típusú hamburger zsemle, valamint a pumpernickel kenyérben is található kis mennyiségű alkohol. A gyümölcsök érésük során erjedhetnek, és magas cukortartalmuk miatt, mint például a banán, magasabb alkoholtartalommal rendelkezhetnek. Kombucha és kefir italok is tartalmazhatnak kis mennyiségű alkoholt. Az alkohol keletkezhet gyümölcslé hővel való érintkezése során, és a mustár is alkoholtartalmú lehet. Az alkohol jelen lehet tiszta és mesterséges kivonatokban, valamint üdítőitalokban is nyomokban megtalálható. Egyes fűszerek, mint a szójaszósz, valamint malátaecet és borecet is tartalmazhatnak alkoholt.