Szőlőlevelekbe csavart fűszeres húsgombócok: kulináris élvezet tésztán vagy önmagukban

Szőlőlevelekbe csavart fűszeres húsgombócok: kulináris élvezet tésztán vagy önmagukban

A sütőben sült paradicsomos húsgombóc szaftjába zöldségek is kerülnek, így egészséges és kalóriaszegény.

A sütőben sült paradicsomos húsgombóc receptjének készítése egyszerű és egészséges, így akár gyerekeknek is ajánlott. A maradékot le is fagyaszthatod, és tálalhatod önmagában vagy teljes kiőrlésű tésztával. Egy adag mindössze 300 kalória, így diétázók számára is ideális vAcycleás. A szósz elkészítése során az olajat fel kell hevíteni, hozzáadni a hagymát és édeskrumplit, majd hozzáadni a fokhagymát és a szósz egyéb hozzávalóit, majd felönteni kevés vízzel és összefőzni. A húsgombócokhoz kenyérszeletet vagdosunk, tejjel áztatjuk, majd összekeverjük a zöldségekkel, hússal, és gombócokat formálunk belőle. A húsgombócokat elősütjük, majd leöntjük a szósszal, és visszatesszük a sütőbe.

Tovább a cikkhez