A kép forrása: ripost
Bár elsőre furcsának tűnhet az ötlet, egyre több kertész használja a tejet permetezéshez.
A paradicsomgondozás nyáron különösen fontos, mivel a hosszú, forró időszakok és a párás meleg ideális környezetet teremtenek a gombabetegségek elterjedéséhez. Emellett a hőingadozás kalciumhiányt okozhat, ami csúcsrothadást eredményezhet. A tej kalciumtartalma segíthet megelőzni a csúcsrothadást és gombaölő hatással is rendelkezik, valamint véd a kártevők, például levéltetvek, takácsatkák és poloskák ellen. A tejet 2,8 vagy 3,6%-os zsírtartalommal javasolt vásárolni, mivel a magas zsírtartalmú tej hatékonyabban véd a különböző kártevők és betegségek ellen. A permetlé elkészítéséhez javasolt 1 rész tejet 6 rész vízzel keverni, és ha levéltetvek is megjelennek, hozzá lehet adni egy evőkanálnyi káliszappant. A permetezést 10 naponta ismételni kell, és esős idő után is újra kell permetezni a gombás megbetegedések megelőzése érdekében.