Az “Óbudai Polgármester Tartóztatása – Háttérben rejlő okok” cím hatásosan kifejezi az esemény fontosságát és a cikk olvasásra ösztönző jellegét.

Az "Óbudai Polgármester Tartóztatása - Háttérben rejlő okok" cím hatásosan kifejezi az esemény fontosságát és a cikk olvasásra ösztönző jellegét.

Így sikkasztották el az óbudaiak pénzét.

Augusztus 14-én a Központi Nyomozó Főügyészség és velük tartó szervek megszállták Óbuda-Békásmegyer önkormányzatát. A felkészített akcióban közel 50 hivatalos személy vett részt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség is közreműködött. Kiss Lászlót, a Demokratikus Koalíció polgármesterét az elfogották, és bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. Az ügyészség kiemelte, hogy Kiss László megállapodott egy ismerősével, hogy érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, különböző szolgáltatásokért cserébe pénzt kell visszafizetni. Az önkormányzat fiktív, túlárazott szerződéseket kötött, és más gazdasági társaságok teljesítették a munkát alacsonyabb összegért. A KNYF a vesztegetés mellett pénzmosással és közbeszerzési eljárás befolyásolásával is gyanúsítja Kisst.

Tovább a cikkhez