forró hétvége várható a hőmérséklettel, hideg kezdés a jövő héten

forró hétvége várható a hőmérséklettel, hideg kezdés a jövő héten

Folytatódik a kánikula, hétfőn betör egy kis hidegfront, de sokat nem fog hűlni a levegő. Inkább nyugaton lesz valamivel enyhébb az idő.

A hőség továbbra sem csökken, és vasárnap közel 40 fokot is mérhetünk az országban. A jövő héten sem várható enyhülés, ugyanis másodfokú hőségriasztást rendeltek el az ország egész területére augusztus 24-től 30-ig. Vasárnap sok napsütés lesz, de helyenként vastagabb fátyolfelhők is megjelenhetnek az égen, valamint délután északnyugaton és nyugaton gomolyfelhők törhetnek a magasba. Hétfőn egy száraz hidegfront hatására sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél, és a napsütést fátyolfelhők zavarhatják. Kedden gyakrabban zavarhatja majd a napsütést magasba törő gomolyfelhők, és több tájegységünkön előfordulhatnak futó záporok, zivatarok.
Szerdán és csütörtökön sok napsütés várható, a legtöbb helyen száraz marad az idő, legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő zápor, esetleg gyenge zivatar. Délutánonként 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Tovább a cikkhez