Ne dőljön be! – A 6 leggyakoribb tévhit az olajok egészségügyi hatásairól

Ne dőljön be! - A 6 leggyakoribb tévhit az olajok egészségügyi hatásairól

Az olajok felhasználásával és az egészségünkre gyakorolt hatásával kapcsolatban számos tévhit kering az interneten.

Az olívaolaj finomítatlan változata, az extraszűz olívaolaj számos egészségügyi előnnyel jár, és sokkal inkább javasolt a főzéshez, mint ahogy azt a tévhitek állítják. A füstölés és az olaj lebomlása között nincs összefüggés, és az extraszűz olívaolajban található gyulladáscsökkentő fenolok segíthetnek csökkenteni a szívbetegségek és a rák kockázatát. Fontos figyelni az olívaolaj frissességére és eredetére, valamint ügyelni arra, hogy ne legyen hamisított vagy kevert olaj. A finomított magolajak is egészségesek lehetnek, például a repceolaj jótékony hatással lehet a szív egészségére. Az olajok hasznos összetevőket tartalmaznak, amelyek segítik a sejtek védelmét és a jobb felszívódást. A kókuszolaj jótékony hatással lehet a hajra, de túlzottan csodatévő hatását eltúlzottak és egyénektől függően több kárt is okozhat.

Tovább a cikkhez