A kép forrása: Femina.hu
Ebbe a lágy, házi pisztáciakrémbe fehér csoki is kerül.
A pisztáciakrém hasonlít a Nutellához, felhasználása sokféle lehet, például sütikben vagy kenyérre kenve. A tökéletes krém elkészítéséhez szükséged lesz egy erős konyhai aprítógépre, azonban más különleges hozzávalóra nincs szükség. A pisztáciát pucold meg, majd őröld porrá egy késes aprítóban. Ezután keverd össze az olajjal, az olvasztott csokival, a cukorral, a tejjel, a vaníliakivonattal és egy csipet sóval, amíg krémes állaga lesz. Ha túl sűrűnek találod, hígíthatod tejjel vagy olajjal, ha túl híg, pedig további pisztáciát adhatsz hozzá. Otthon akár mogyoróvajat is készíthetsz, ami egyszerűbb, olcsóbb és természetesebb, mint a bolti verzió.