Apuha és ínycsiklandó kapros túrógombóc: a sós változatban is káprázatos ízélmény

Apuha és ínycsiklandó kapros túrógombóc: a sós változatban is káprázatos ízélmény

A kapros túrógombóc különösen finom köret szaftos ételekhez.

A hagyományos édességként ismert túrógombóc mellett érdemes kipróbálni a sós, kapros változatot is. A kapor és túró remek párost alkot pitékben és rétesekben. A túrós massza hozzávalóit összekeverve és formázva elkészíthető a kifőzött gombóc, amely kitűnő köret szaftos ételek mellé vagy önmagában falatozva is. A túró nedvességtartalmától függően adj hozzá annyi grízt, hogy jól formázható masszát kapj. A pihentetési idő után forralj sós vizet, formázz kis golyókat a masszából, és főzd öt percig. Végül olvaszd fel a zsírt egy serpenyőben, és forgasd meg benne a kifőtt gombócokat.

Tovább a cikkhez