A kép forrása: Femina.hu
Hogyan lehet egészséges a konzerv- és a fagyasztott zöldség-gyümölcs?
Az egészséges étrend fontos része a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása. A friss élelmiszerek mellett a konzerv és fagyasztott változatok is értékes alternatívák lehetnek, de fontos odafigyelni az összetevőikre. A konzervált zöldségek és gyümölcsök tartalmazhatnak túlzó mennyiségű nátriumot vagy cukrot, ezért érdemes figyelni a tartósítószerekre és a só- illetve cukortartalomra. A fagyasztott zöldségek és gyümölcsök tartósítására szintén figyelmet kell fordítani, és érdemes olyan termékeket választani, amelyek hozzáadott cukor nélkül vannak feldolgozva. Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket könnyedén felhasználhatjuk különböző ételek elkészítéséhez, így változatos és tápláló fogásokat készíthetünk belőlük.