A kép forrása: Femina.hu
Az egészséges, vitaminokban gazdag leveles zöldségeket sokkal gyakrabban kellene fogyasztani.
A zöld leveles zöldségek fontos tápanyagforrások, melyekben bővelkednek az szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostban. A hasznos tápanyagok gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással bírnak, és mérséklik a betegségek kialakulásának kockázatát. Alacsony kalóriatartalmuk miatt ideálisak fogyókúrázók számára, de temérdek egészségügyi előnnyel is járhat gyakori fogyasztásuk. A leveles zöldségekben megtalálható tápanyagok, mint a kálium, magnézium, A- és K-vitamin, csökkentik az elhízás, a szív-érrendszeri betegségek, a vérnyomásproblémák, a daganatos megbetegedések, és a szellemi hanyatlás kockázatát. Ezek az ételek pótolják a szervezetből hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat, és érdemes gyakran fogyasztani őket.