Ízletes és egészséges: Teljes kiőrlésű lisztből készült házi pizza foszlós tésztával

Ízletes és egészséges: Teljes kiőrlésű lisztből készült házi pizza foszlós tésztával

Egészségesebb lesz a házi pizza, ha teljes kiőrlésű pizzából készíted.

A házi pizza elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztet érdemes használni, esetleg tönkölyliszt hozzáadásával. Ha nem szeretjük túl erősen az ízét, a teljes kiőrlésű lisztet lehet keverni finomliszttel. A pizzaszósz házilag főzött, az élesztőt cukros vízben kell felfuttatni, majd összedolgozni a liszttel, sóval, és olajjal. A megkelt tésztát vékonyra nyújtsuk ki, pakoljuk meg szósszal és feltéttel, majd süssük meg. A francia kenyér készítése után azt is elolvashatjuk, hogy mi teszi igazán ropogóssá a friss kenyér kérgét.

Tovább a cikkhez