Együttműködés és szolidaritás: Ukrajna segítséget nyújt Magyarországnak

Együttműködés és szolidaritás: Ukrajna segítséget nyújt Magyarországnak

Ukrajna száz katasztrófavédelmi szakembert küldene Lengyelországba azért, hogy segítsenek az országban pusztító árvizek következményeinek felszámolásában. Donald Tusk lengyel miniszterelnök a közösségi oldalán számolt be a szomszédos ország ajánlatáról.

Donald Tusk szerint Denisz Smihal ukrán miniszterelnök szolidaritását fejezte ki az árvíz sújtotta Lengyelország felé, ezen felül pedig kész azonnal száz, speciális felszereléssel ellátott szakembert küldeni az országba segítség gyanánt. Tusk szerint a felajánlást nagyon meghatotta őt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este arra utasította Andrij Szibiha külügyminisztert, hogy ajánlja fel az ukrán katasztrófavédelmi szakemberek segítségét több árvíz sújtotta országnak. A miniszter X-en megosztott bejegyzésében Lengyelország mellett Magyarországnak, Moldovának, Romániának, Szlovákiának

evidezdseginfostak segtséget."Részvétünket fejezzük ki a közép-európai árvizek áldozatai és pusztításai miatt. Gondolatban az érintettekkel vagyunk. Azt kívánjuk, hogy szomszédjaink minél hamarabb túljussanak ezen a természeti katasztrófán" – írta Szibiha.(via ATV)

Tovább a cikkhez