Akarod tudni, hogyan készül a tökéletes karácsonyi halászlé? Ne hagyd ki az ünnepi asztalról!

Nincs karácsony halászlé nélkül: most a szegedi változattal ismerkedhetsz meg.

A karácsonyi menü nemzetiségfüggő: szegedi, szekszárdi, bajai és balatoni változatban is készülhet halászlé. A halászlé elkészítése vegyesen pontyot és harcsát igényel, melyet alaposan pikkelyezni, filézni kell. A főzés során hozzáadandó hagyma, bors, pirospaprika és füstölt paprika mellett a halszeleteket is ízesítjük, majd az alaplevet passzírozzuk és a halszeletekkel együtt tovább főzzük. A karácsonyi ajándékozás során Mentes Anyu szakácskönyvei élményt is kínálnak, hogy új ízeket fedezhessünk fel. Az egészséges étkezés jegyében pedig a pulyka zöldfűszerekkel tölve lehet az ünnepi asztalra kerülő fogás.

Tovább a cikkhez