A borászat mestere: Az ízlés változása idővel

A borászat mestere: Az ízlés változása idővel

A legjobb bor készítése érdekében számos feladatot kell elvégezni hosszú hónapokkal a szüret előtt is.

A bor szerelmeseinek kedvenc szezonja beköszöntött, amelyet borfesztiválok iheltek. Miklós Csaba két ilyen eseményen vesz részt: a budavári Budapest Borfesztiválon és a Móri Bornapokon. A borkedvelőkkel való találkozás mindig érdekli, hogy mely italok a legkedveltebbek. A móri ezerjó fehérbor nagy sláger, különösen a jó időben. Amint hűl a levegő, a zamatosabb vörösborok kerülnek előtérbe. Az édes, gyümölcsös ízű borok az idő előrehaladtával egyre népszerűbbek. A borászok egész évben foglalkoznak szakmájukkal, az év első felében a szőlősben végzett munkák is fontosak. Szigorú szabályok vonatkoznak a borok megújítására, de biztonságosan kísérletezhetnek az új módszerekkel.

Tovább a cikkhez