Nagy Márton: Szigorúbb szabályozás várható az Airbnb-n

Nagy Márton: Szigorúbb szabályozás várható az Airbnb-n

Megtartotta első őszi ülését a Turisztikai Tanácsadó Testület Nagy Márton vezetésével. Az ülés során áttekintették a VI. kerületre vonatkozó Airbnb-típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazás eredményét. Az Airbnb-k miatt csökkent a hosszú távra kiadott lakások száma, amelynek következtében jelentősen növekedtek a bérleti díjak és az ingatlanárak is. Ezért a kormány komoly szabályozásra készül.

A Testület áttekintette a Terézvárosi Airbnb-típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazás eredményét. Nagy Márton leszögezte, hogy az Airbnb nem turisztikai, hanem lakhatási kérdéskör, a kormány eddig is ennek megfelelően vizsgálta a szabályozás átalakításának lehetőségeit, hiszen közel 26 ezer lakóegység hiányzik a magyar ingatlanpiacról. Az Airbnb-k miatt csökkent a hosszú távra kiadott lakások száma, amelynek következtében jelentősen növekedtek a bérleti díjak
és az ingatlanárak is. A kormány számára a családok lakhatási érdekinek védelme az első, ennek megfelelően dolgozik a szabályozás átalakításán. A miniszter hozzátette:A kormány még várja Szentkirályi Alexandra javaslatát, de az már előre látható, hogy a magyar családok védelme érdekében minden eddiginél szigorúbb szabályozása kerül majd bevezetésre a rövidtávú lakáskiadásra vonatkozóan.

Tovább a cikkhez