Orbán Viktor végre megválaszolta a nagy kérdést: mit jelent az operatív törzs? – videó

Orbán Viktor végre megválaszolta a nagy kérdést: mit jelent az operatív törzs? - videó

Orbán Viktor reggel ismét a kocsiból jelentkezett be, ahogyan épp az operatív törzsbe, a Belügyminisztériumba tartottak. A miniszterelnököt a helyzet apropóján arra kérték, hogy fejtse ki, hogy mit is ért pontosan az operatív törzs kifejezés alatt. A miniszterelnök egy erős hasonlattal érzékeltette, hogy mit jelent a kifejezés.

A péntek reggeli videóüzenetben Orbán Viktor kifejtette, hogy az Operatív Törzs egy irányítási egység, amely a covid járvány és az árvíz védelem kapcsán fontos. Az elnevezés hasonlata az ember testével, ahol a törzs szilárd és erős tartja a fejet, a kezet és a lábat. Az operatív törzsben gyűlnek össze a legfontosabb vezetők, mint például az országos rendőrfőkapitány, a katasztrófavédelem vezetője, a kórház főigazgatója, a hadsereg vezetője és a belügyminiszter.
Végül Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az operatív törzs nemcsak járvány és árvíz esetében tevékenykedik, hanem például egy migrációs fenyegetés esetén is. Az állam minden gyors beavatkozást igénylő ügynél operatív törzset alakít.

Tovább a cikkhez