Az új trend: laborban előállított műlibamáj a boltok polcain

Az új trend: laborban előállított műlibamáj a boltok polcain

Beérkezett az első, laboratóriumi körülmények között előállított fehérjetermék engedélyezési kérelme az Európai Bizottsághoz. Egy francia vállalat libamájra emlékeztető terméke kerülhet elsőként forgalomba az unióban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, és a Baromfi Termék Tanács azonban határozottan kiáll a hagyományos állattenyésztés mellett, és elutasít minden műélelmiszer népszerűsítésére és forgalmazására irányuló kezdeményezést.

A NAK, a Magosz és a BTT határozottan kiáll a hagyományos állattenyésztés és állati-termékelőállítás mellett, és elutasít minden mű-élelmiszer népszerűsítésére és forgalmazására irányuló kezdeményezést. Európai és amerikai élelmiszerbiztonsági hatóságoknál kérelmezték egy francia vállalat labortermékének engedélyezését. Az EFSA jóváhagyása szükséges egy laboratóriumban tenyésztett fehérjetermék uniós forgalomba kerüléséhez.

Tovább a cikkhez