Eszterházy-csirketokány: Kényeztető tejfölös krémes szafttal

Eszterházy-csirketokány: Kényeztető tejfölös krémes szafttal

A zöldséges, tejfölös Eszterházy-tokány többféle húsból készülhet, mi most egy csirkés receptet mutatunk.

Az Eszterházy-csirketokány ízében emlékeztet a vadasra, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb az elkészítése. A recepthez csirkecombfilét használunk, mert szaftosabb, mint a mell. A húst csíkokra szeleteljük, párolt hagymával, répával, mustárral és fűszerekkel főzzük. Habarás készítése után a tésztával összeforgatjuk, és petrezselyemmel szórjuk. A szaftos csirkecomb kolbásszal és krumplival együtt sül szép pirosra. A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, aki a mesterséges intelligencia térhódításáról beszélget Szily Nórával. Az esemény időpontja 2024. október 24., és a helyszín a MOM Kulturális Központ.

Tovább a cikkhez