Az „Ungváry Krisztián válasza Orbán Balázs hazaárulás kijelentésére” cím hatásos lehet az eseményre történő reflektálás szempontjából.

Az „Ungváry Krisztián válasza Orbán Balázs hazaárulás kijelentésére” cím hatásos lehet az eseményre történő reflektálás szempontjából.

Mint ismert, nagy port kavart Orbán Balázs megnyilvánulása, amikor egy interjúban 1956-tal összefüggésben arról beszélt, hogy Magyarország biztosan nem cselekedett volna úgy egy orosz támadás esetén mint Ukrajna. Most Ungváry Krisztián részletesen kifejtette, pontosan mit gondol Orbán Viktor politikai igazgatójának kijelentéséről. Ungváry továbbá hangsúlyozta, a hazaárulás mint büntetőjogi kategória ma is létezik.

A cikkben Ungváry Krisztián bírálja Kohán Mátyás és Orbán Balázs nyilatkozatait, kifejezve elégedetlenségét a politikusok történelmi tudásával és állításaival kapcsolatban. Ungváry szerint Kohán Mátyás történelmi ismeretei csekélyek, és kifejezi ellenszenvét Ukrajnával és az USA-val szemben. Emellett kifogásolja, hogy az állításaiban történelmi tényeket helytelenül idéz. Orbán Balázs szerint a szabadság és függetlenség nem fontos, valamint a védekezés értelmetlen lenne akár Oroszország támadása esetén is. Ungváry arra utal, hogy ezek az állítások súlyosan sértik a magyar szuverenitást. Emellett felhívja a figyelmet arra, hogy a hazaárulás büntetőjogi kategóriaként létezik, és súlyos szabadságvesztéssel büntetendő lenne az ilyen cselekedetek elkövetése. Ungváry szerint Orbán Balázst már csak egy lépés választaná el attól, hogy ezt a bűncselekményt elkövesse, és az előkészületi magatartás már most is megállapítható lenne.

Tovább a cikkhez