Aromás tepsis paradicsomos csirkemell krumplival: ízorgia a tányéron

Aromás tepsis paradicsomos csirkemell krumplival: ízorgia a tányéron

A krumplival sült tepsis, paradicsomos csirkemell önmagában is kiadós ebéd, de aki nagyon szeretné, még rizst vagy főtt tésztát is kínálhat mellé.

A paradicsomos, krumplis csirkemell elkészítéséhez először a tűzhelyen kell kezdeni, majd a sütőben kell befejezni. Ha van alkalmas serpenyő, akkor abban lehet az egész ételt elkészíteni, ellenkező esetben át kell tenni egy tepsibe. Emellett ugyanezt a receptet sertéshússal vagy csirkecombbal is el lehet készíteni. A recept lépései közé tartozik a krumpli párolása, hagyma- és fokhagyma pirítása, valamint a csirkemell sültetése a tűzhelyen. A sütés előtt a serpenyőt le kell fedni, majd a csirkemellet a sütőbe tenni, és citromlével tálalni. Az étel párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével fogyasztható, és otthon is könnyen elkészíthető.

Tovább a cikkhez