Az “Emmanuel Macron figyelmeztetése: Az Európai Unió összeomlásának közeledése” cím a lehető legtalálóbb lenne erre a témára.

Az "Emmanuel Macron figyelmeztetése: Az Európai Unió összeomlásának közeledése" cím a lehető legtalálóbb lenne erre a témára.

Az Európai Unió lemaradt a klímaváltozás elleni harc, a mesterséges intelligencia, az honvédelem és a biztonság tekintetében is Kínához és az Egyesült Államokhoz képest, és ha továbbra is túlszabályoz, már csak két-három éve van, mielőtt összeomlik – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök a Politico szerint.

Emmanuel Macron francia elnök sötét jövőképet festett a berlini Globális Párbeszéd konferencia egyik panelbeszélgetésén. Szerinte az EU-nak csak két-három év van hátra a jelenlegi gazdasági modelljével, és ha nem változtat rajta, akkor Kína és az Egyesült Államok lehagynak minket. Macron szerint az EU túlszabályozott és nem fektet be eleget, ami súlyos lemaradáshoz vezet klímaváltozás, mesterséges intelligencia, honvédelem és biztonság területén. Az EU versenyképességéhez egyszerűsítenie kell a szabályozást és fejlesztenie kell az belső piacát. Macron szerint nem kellene ragaszkodni a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályaihoz, ha Kína és az Egyesült Államok sem tartja azokat tiszteletben. Macron szerint fontos, hogy az EU tisztességes maradjon a kereskedelemben.

Tovább a cikkhez