Ínycsiklandó falusi gombócleves: filléres recept krumplis tésztával

Ínycsiklandó falusi gombócleves: filléres recept krumplis tésztával

A falusi gombócleves eredetileg maradékmentő receptként indult: mutatjuk, miért.

A régi háztartásokban semmi nem mehetett kárba, hiszen a fel nem használt tésztadarabokból új ételek születtek. Az egyszerű falusi gombócleves nagyon finom, és könnyen elkészíthető. A leveshez a krumplit fel kell főzni, majd összetörni, kihűlni hagyni. Közben a hagymát megpirítjuk, a zöldségeket megpirítjuk, pirospaprikával és főzővízzel felöntjük, majd sóval, borssal főzzük puhára. A kihűlt krumplit liszttel, tojással és olajjal tésztává gyúrjuk, gombócokat formálunk belőle, és a levesbe tesszük. Végül, ha sajt is kerül a gombóc közepébe, akkor igazán különleges fogás lesz.

Tovább a cikkhez