Elon Musk támogatja a migránsok szállítását Brüsszelbe: kontroverziális álláspontjaiban újra és újra az előnyeire hívja fel a figyelmet.

Elon Musk támogatja a migránsok szállítását Brüsszelbe: kontroverziális álláspontjaiban újra és újra az előnyeire hívja fel a figyelmet.

Elon Musk: jó ötlet a migránsok Brüsszelbe buszoztatása

Elon Musk amerikai vállalkozó támogatja a magyar kormány tervét, hogy Brüsszel belvárosába vigye az illegális migránsokat, ha az EU továbbra is nyomást gyakorol Budapestre a bevándorlás ügyében. Orbán Viktor videót osztott meg az X közösségi platformon, amelyben üzeni, hogy ha Brüsszel továbbra is megbünteti Magyarországot az EU határainak megvédéséért, akkor a migránsokat Brüsszel főterére fogják szállítani.
Magyarország augusztusban vetette fel a migránsok Brüsszelbe buszoztatásának ötletét, válaszul az EU Bíróságának 200 millió eurós büntetésére, mert hazánk nem enged be papírok nélküli bevándorlókat. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha Brüsszel migránsokat akar, akkor Magyarország odaküldi
kábítja őket. Rétvari Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy nincs jogi akadálya annak, hogy Röszkéről az Európai Unió brüsszeli székházához vigyék busszal a migránsokat. A belga politikusok támadásba lendültek Magyarország ellen a migránsbuszoztatás tervével kapcsolatban, kijelentve hogy ellentmond az uniós kötelezettségvállalásoknak.

Tovább a cikkhez