Édesanyám tepsis sertéstarjája füstölt szalonnával és krumplival: szatmári inspirációval gazdagítva

Édesanyám tepsis sertéstarjája füstölt szalonnával és krumplival: szatmári inspirációval gazdagítva

A szatmári módon készülő sertéstarja füstölt szalonnás alappal és krumplival készül.

A recept egy hamisítatlan házias egytálétel, a szatmári sertéstarja, melyet füstölt szalonnás szaftban készítenek. Az omlós hússzeletek krumplival együtt sülnek, melyeket fűszeres szaft átitat. A tarját előzetesen nem szükséges klopfolni, elég puha önmagában is. A szalonnát kockákra vágják, kisütik, majd a zsírját használják a húsok pirításához. A kész ételt pirospaprikás hagyma-tejföl mártással és reszelt sajttal tálalják, és 180 fokos sütőben másfél óráig sütik.

Tovább a cikkhez