Figyelem! Rákkeltő anyagok lehetséges jelenléte konyhai eszközökben

Figyelem! Rákkeltő anyagok lehetséges jelenléte konyhai eszközökben

Legyünk óvatosak a konyhai eszközökkel!

Egy tanulmány szerint fekete, műanyag konyhai eszközök és ételhordók rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak, ami az újrahasznosítási gyakorlatok hibáiból eredhet. A Chemosphere folyóirat tanulmánya szerint a vizsgált fogyasztói termékek 85%-ában találtak mérgező brómozott égésgátlókat, amelyek rákkeltő hatással és egészségkárosító hatásokkal rendelkeznek. A mérgező égésgátlók gyakran megtalálhatók műanyagokban, televíziókban és elektronikai eszközökben. Szakértők és kutatók arra sarkallnak, hogy kerüljük a fekete, műanyag használati tárgyakat, és az eredeti kutatás elérhető a ScienceDirect oldalán.

Tovább a cikkhez