Régi idők almás titka: Hosszú távú tárolás trükkjei az ‘50-es évekből

Régi idők almás titka: Hosszú távú tárolás trükkjei az ‘50-es évekből

Ezt a retró tippet neked is ismerned kell!

Az 50-es években vidéken hagyományos módszerekkel tárolták az almát a télre, mivel nem voltak modern hűtőházak. A sötét és hűvös helyiség biztosította a gyümölcsök hosszabb eltarthatóságát, de fontos volt a megfelelő szellőzés is. A madzaggal felkötött lógatós módszer segítette a gyümölcsök szellőzését, így csökkentve a penészedés vagy rothadás esélyét. A jól szellőző zöldséges ládákban vagy lógatós módszerrel történő tárolás ma is hatékony. Ezek a retró módszerek a nagyszülők bölcsességét tükrözik, és érdemes őket bevetni a mindennapokban.

Tovább a cikkhez