A témához igazodva a cím lehet például: “Nagy Márton tervet mutatott be a turizmus fellendítésére: a tizenhat pontos deregulációs csomag”.

A témához igazodva a cím lehet például: "Nagy Márton tervet mutatott be a turizmus fellendítésére: a tizenhat pontos deregulációs csomag".

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen – mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Nagy Márton beszámolt a turisztikai szektor jelenlegi teljesítményéről, mely a GDP 12 százalékát teszi ki, az adóbevételek pedig 10 százalékát adja. A Turisztikai Tanácsadó Testület által kidolgozott fejlesztési csomag részeként szerepel a rövid távú lakáskiadás szabályozása, felszolgálási díj maximálása, idegenvezetési tevékenység szabályozása, digitális SZÉP-kártya fejlesztése, valamint a légitársaságokat terhelő szén-dioxid-adó kivezetése. A cél a bürokrácia csökkentése és az ágazat versenyképességének növelése.

Tovább a cikkhez