A hackerek titkos világa: mesterséges intelligencia a szemükkel – videó

A hackerek titkos világa: mesterséges intelligencia a szemükkel – videó

Az mindenki számára világos, hogy a mesterséges intelligencia nem feltétlenül csak a jó fiúkat szolgálja. Egy nemrégiben közzétett kutatás bizonyítja, hogy a sötét oldal is nagy lehetőségeket lát ebben a technológiában. De nem mindenki ért egyet azzal, hogy a hackerek tevékenységét az AI előrelendítené.

A friss kutatás szerint a hackerek 74-93 százaléka szerint az AI könnyebben hozzáférhetővé tette a hackelést, megnyitva az utat a kevésbé képzett kezdők előtt. Az AI-eszközöket használó vállalatok új támadási vektorokat hoztak létre, és segítettek a hackelésben. A hackerek egyre gyakrabban használnak generatív AI-megoldásokat, és az AI használata és értéke folyamatosan növekszik. Ugyanakkor a hackerek csak kisebb része véli, hogy az AI javítja a hackertevékenységet, és hogy az AI képes felülmúlni az emberi hackerek teljesítményét vagy megismételni az emberi kreativitást.
Az AI által könnyebben hozzáférhetővé tett hackelés, valamint az AI-fenyegetések gyors fejlődése aggodalmat okoz a hackerek körében. A hardveres hackerek egyre növekvő számban találkoznak új sebezhetőségekkel, és bizonyosak abban, hogy képesek feltörni a mesterséges intelligencia által működő hardvereket és szoftvereket. A fiatalabb generációk számára a hackerkedés életképes karrierlehetőséget jelent, és az autodidakta módon tanulók számára is nyitva állnak az utak a hackerkedés felé.

Tovább a cikkhez